В Екатеринбург пресъздадоха стаята, в която са разстреляни Романови

Екзекуцията на царското семейство

Екзекуцията на царското семейство

Mary Evans Picture Library/Global Look Press

За международния православен изложбен форум "От покаяние към възкресението на Русия" в Екатеринбург пресъздадоха стаята в Ипатиевския дом, в която през 1918 г. е убит император Николай II и членовете на неговото семейство.

Изложбата "Историческият прелом на епохите от 1918 г." е посветена на гибелта на Николай II и семейството му. Открита е на 12 юли, а гостите могат да я разгледат до 18 юли. В нея са представени ордени, монети и книги на царското семейство, както и копие от постановлението за разстрел на Романови и заповедта за събарянето на Ипатиевския дом, съобщават руски медии.

Стаята, в която Николай II прекарва последните дни от живота си, е пресъздадена с предмети, предоставени от мъжкия манастир "Ганина Яма" и от колекционери. Според информацията в медиите вътрешността на стаята представя на посетителите врати, столове, тапети в духа на 1918 г., когато е убито последното руско царско семейство.

Ритуално ли е убийството на Романови? Събрахме три от мистериите за смъртта на руското царско семейство!

Внимание! Всяко пълно или частично копиране на материали на Russia Beyond без писмено разрешение и директен линк към оригиналната публикация на Russia Beyond, включително от други електронни ресурси, ще се смята за грубо нарушение на Закона за защита на интелектуалната собственост на Руската федерация. Russia Beyond и медийният холдинг RT си запазват правото да реагират на подобни нарушения в различни държави, включително по съдебен ред.

Вижте още:

Този уебсайт използва "бисквитки". Кликнете тук , за да разберете повече.

Приемам "бисквитките"